Blog

Bereik je doelen met een coach

Wanneer ik mensen vertel dat ik een gezondheidscoach ben, vragen ze me vaak wat dat juist inhoudt. Ze hebben een vaag idee over een coach, maar ze hebben geen idee wat een gezondheidscoach doet. Dit artikel is voor iedereen die zich afvraagt wat een gezondheidscoach juist doet en of ze baat zouden hebben bij het inschakelen van een coach.


Wat is coaching?


Een van m’n favoriete boeken over coaching is Coaching: Evoking Excellence in Others van James Flaherty. Het definieert coaching als "iemand z’n potentieel volledig tot uiting laten komen en zo z’n prestaties maximaliseren". Prachtig, toch? Mijn kijk op coaching is iemand doen evolueren naar waar men wil staan in het leven.


Ik zie coaching als een avontuur en je doel is je bestemming. Onderweg leer je enorm veel over jezelf. Je wordt gemotiveerd om de beste versie van jezelf te worden. Stap voor stap kom je dichter bij je doel.


Wat doet een gezondheidscoach?


De meeste mensen weten wat een voetbalcoach doet voor een voetbalteam. Ze zorgen ervoor dat het team een wedstrijd wint, dat is het doel van voetbal. Ik voel dat hier ergens een woordspeling zit, ik zal je sparen. :)

 

Dus, net zoals een coach iemand is die mensen helpt een doel te bereiken, zal een gezondheidscoach je helpen om je gezondheidsdoelen te bereiken.


Ik ben opgeleid tot coach én heb daarbij ook enorm veel geleerd over voeding, beweging, stressbeheersing, mindfulness en slaaphygiëne.


Zo heb ik al klanten geholpen deze doelen te bereiken:

 • afvallen

 • gezonder eten

 • tijd maken voor gezonde gewoontes

 • assertiever worden

 • bewegingspatroon ontwikkelen

 • een goede work-life balance vinden

 • beter slapen

 • stress aanpakken, op een gezonde manier


10 manieren waarop een goede coach je kan helpen

 1. Je belangrijkste doel in het leven vinden

 2. Een plan maken om je doel te bereiken

 3. Je doelen en vooruitgang in het vizier houden

 4. Je krachten erkennen en hoe je die kan inzetten om je doel te bereiken

 5. Gewoontes en gedrag verbeteren

 6. Kennis, tools en ideeën inzetten om je doelen te bereiken

 7. Gemotiveerd blijven

 8. Verantwoordelijkheid opnemen

 9. Sneller en verder evolueren

 10. Je voorbereiden om je avontuur alleen verder te zetten

Een sterke coach vertelt je niet zomaar wat je moet doen om je doel te bereiken. Een goede coach begeleidt je zo dat je zelf oplossingen vindt die best voor je werken. Het is bewezen dat dit de beste manier is om je doel te bereiken.


Toch is een coach niet altijd de beste optie


Coaches kunnen geen mentale of fysieke ziektes genezen. Heb je bijvoorbeeld diabetes, een depressie, een eetstoornis, of een posttraumatische stressstoornis. Dan ga je eerst bij een dokter, psycholoog of psychiater langs. Een coach kan je wel ondersteunen bij het omgaan met je ziekte of tijdens je weg naar genezing.


Goesting gekregen om bepaalde doelen te bereiken?


Ik sta klaar om je te ondersteunen in je avontuur om gelukkiger en gezonder te worden. Mail gerust je vragen naar coachkempeneer@gmail.com. Of boek een sessie via m’n afspraken tool, dan vliegen we er meteen samen in.

 • Black Instagram Icon
 • Black Facebook Icon

© 2023 by Maria Hope, Ph.D. Proudly created by Wix.com